Douwe Walinga, Italiaanse Kwaliteitswijn
Import voor bedrijf en particulier
sfeer
tmp-sfeer-linkerkolom

Douwe Walinga: specialist in Italiaanse wijn

Wie zijn wij?

Douwe Walinga: grondlegger van het bedrijf, Italië-kenner, verantwoordelijk voor inkoop en marketing.
Margriet Vos: office-manager, verantwoordelijk voor leveringen en administratie.

Bedrijfsfilosofie

Wij richten ons op wijnen met expressie en karakter, van grond, klimaat, druivenras en wijnmaker. Dat is het onveranderlijke element  in onze filosofie van de 80 jaren tot op de dag van vandaag.
 In elke regio selecteren wij zowel wijnen van optimale prijs-kwaliteitsverhouding als grootse topwijnen. Ons assortiment vernieuwt zich daarom steeds weer, maar bevat ook vaste waarden in de vorm van producenten die hun reputatie ieder jaar weer waarmaken, zoals Firriato, Masciarelli, Santadi, La Spinetta, Suavia, Tramin

We mogen er best trots op zijn dat al   onze producenten door ons ontdekt zijn en dat we ze als eerste naar Nederland haalden. Geen enkele  uitgezonderd.

Historie

Grondlegger Douwe Walinga begon professioneel met Italiaanse wijnen in 1984 , dus ruim voor de recente hausse in de Italiaanse culinaire cultuur. Oorspronkelijk specialiseerde hij zich in de regio die zijn hart stal en waar hij nog steeds vaak komt: Piemonte. Maar al snel breidde hij zijn expertise uit naar heel Italië. Dit leidde al in 1997 tot de ontdekking van het Abruzzese bedrijf Masciarelli, in 1990 van Suavia ( Veneto ) , La Spinetta van de Rivetti's ( Piemonte) en in 1996 van het Siciliaanse Firriato, om een paar namen van - inmiddels - wereldfaam te noemen. Het is nog immer Douwe Walinga’s grote liefde om Italië af te snuffelen, op zoek naar nieuwe producenten die voldoen aan zijn strenge criteria. En nog altijd doet hij grote ontdekkingen…

Zo brachten wij bv de wijnen van het Siciliaanse wijngoed Firriato als eersten  buiten Italie .

Recentere nieuwkomers zijn onder meer producenten uit onder meer Campania en Ligurie

Kennismaken

Bent u wijnprofessional in horeca of journalistiek en kent u ons bedrijf nog niet? In dat geval komen wij graag kennismaken, in gezelschap van enkele mooie flessen uit ons assortiment. Bel of mail voor een afspraak.

Bestellen

Zowel particulieren als de  wijnhandel, (horeca, wijnspeciaalzaken en groothandel  ) kunnen direct bij ons bestellen.

Een webdesign van Reclamebureau Ontwerpfabriek Hilversum